Direktlänk till inlägg 25 januari 2012
Nu har jag planerat några smörgås tårtor som jag skall göra på fredag då jag fått en beställning till ett barn dop. Känns jätte kul att det är uppskattat att jag gör dessa tårtor och hoppas på att de skall smaka bra men det klart de gör det. Nu ska vi inte måla fan på väggen.
Så detta är planeringen att till dem:
Tårta 1
Garnering skall bestå av Räkor, skinkrullar, Tomat, gurka, kiwi, apelsin, citron,ägg, majonäs, hackad isbergsallad och persilja på kanterna, dill..
Lager 1:
200 gr rökt skinka
250 gra creme fraiche
30 g dijon senap
1 rödlök
2 matskedar majonäs
Lager 2:
1 kg Räkor
3 dl creme fraiche
4 hårdkokta ägg
0,5 dl gräslök
0.5 dl Dill
salt och cayannepeppar
30 g Röd stenbitsrom
2 tsk citrondroppar
2 matskedar majonäs
Lager 3 :
2 Burkar med Tonfisk i vatten
2 dl gräddfil
3 matskedar citron majonäs
0.5 dl gräslök
tomatketchup
svartpeppar
Lager 4 :
Smögenröra
Använder formfranska skogaholms varav jag skär bort kanterna och varje lager fuktar jag med grönsaksbuljong för att få lite mer salt på tårtan. 2 av lagrerna brer jag smältost på. Ger en bra konsistent till tårtan och håller lagrerna på bättre plats.
denna tårta är gjord på en tallrik som är 40 cm.
Tårta nr 2 :
Garnering skall bestå av rostbiff, isbergsallad med persilja hackat, gurka,körsbärstomater, carambole, kiwi, äpple, ost,citron.
Lager1 :
300 gr passerad rostbiff
3 dl cremefraiche
2 matsked majonäs
1 rödlök
Lager 2 :
200 gr leverpastej
320 gr bostongurka
3 dl vispgrädde/vispad
3 matsked majonäs
Lager 3:
200 gr rökt skinka
2 st ananas ringar
2 äpplen
1 dl creme fraiche
1½ dl majonäs
Lager 4:
300 gr Kyckling grillat
3 Dl creme fraiche
curry krydda
hackad rödlök
salt
3 matskedar majonäs
Lager 5 :
200 gr köttbullar
3 dl cremefraiche
1 dl vispad grädde
1 dl boston gurka
Till bröd använder jag skogaholms formfranska som jag skär av kanterna på och fuktar varje lager med grönsaks buljong för att få bra salt på tårtan.
Mellan två lager så brer ja smält ost på för att tårtan håller ihop bättre.
Självaste lagrerna gör jag kvällen innan och garnerar på morgonen så blir tårtan saftig. Dessa tårtor gör jag oftast lika stora som en ugnsplåt eller vanlig serveringsbricka.
De runda tårtorna gör jag på en tallrik som är 40 cm. Höjden på tårtorna blir ca 15-20 cm höga. Mycket uppskattade tårtor i sin storlek. Då de runda räcker för 20 personer och de på ugnsplåt räcker till ca 40 personer.
Denna smörgåstårta är gjord på ungsplåt.. med lax och kräftstjärtar och räkor som dekoration.
Tårta nr 3:
Är en liten tårta för 2 personer med Gluten allergi.
Brödet är köpt och är formfranska gluten fri.
Lagrerna består av det samma som de innan och gluten fria även de. Bilder kommer efter Lördag och vilka lager och mix det blev på den. Och hur den uppskattades.
Det var om planeringen för dagen med Tårtorna så imorgon blir det att handla ingredienserna och till hjälp får jag av min son Tomi och hans flickvän Rosanna. Behövs en hel del händer för att sätta ihop alla lagrerna.
Så klappar mig själv lite lätt på huvudet och tänker : Det här klarar du galant
Så ha det bra alla Vänner!
Mums och få smaka av dessa på lördag!
Ibland undrar jag om man kan ha ett blogg som denna och bara skriva rakt av vad man tänker men jag tror att det är inte helt okej utan att man får argsinta personer på sig och misstolkas inlägg och även det som jag skriver. Men kan man förstå som män...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|